Rabu, 24 Disember 2014

KRISIS PEMULIHAN

KRISIS PEMULIHAN

Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil supplemen dietary.

Simptom - simptom ini kelihatan seperti penyakit,tetapi sebenarnya tidak.Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita Kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita.Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen,krisis pemulihan terjadi.

Sewaktu jangkamasa penyesuaian,ada kemungkinan penyakit2 yg pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali.Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari,walaubagaimanapun,tubuh yg lemah akan mengambil masa yg lebih lama untuk pulih.

Keadaan ini disebabkan oleh toksin yg telah tertimbun didalam tubuh kita utk jangkamasa yg lama (sisa2,makanan berkimia,lemak dan stress ditambah dgn diet tdk seimbang,kurang tidur,antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan).
Supplemen dietry membantu mempertingkatkan sistem imun kita,kebolehan detokfikasi serta pengawalan organ2  kita.

Pada waktu detokfikasi ini,ada kemungkinan pening,kelesuan,sakit kepala,ketidakhadaman,cirit birit,kahak berlebihan,kencing yg keruh,berasa hangat,berpeluh dan lain2.
Simptom ini berbeza antara individu dan akan berlaku 1 hingga 2 minggu.

Diwaktu jangkamasa krisis pemulihan ini,minumlah banyak air bersih,rehat secukupnya dan makanlah lebih sayuran dan buahan.
Selagi mana kita memahami ini adalah simptom pemulihan,kita akan mudah melalui fasa ini.

Sekiranya anda mengalami situasi krisis pemulihan ini,jgn panik!Teruskan pengambilan dan bersabar.Selepas melalui krisis pemulihan,anda akan nampak hasilnya..jgn cakap produk Shaklee ni tak bagus,lambat berkesan dan sebagainya.Anda kena cuba dan lihat hasilnya..

Setiap pembelian dari saya,anda layak menerima konsultasi secara percuma seumur hidup! :-)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Popular Posts